Apartmaji na smučišču — Nadenite smuči in se spustite po belih strminah


Že komaj čakate zimske mesece, ko boste lahko uživali na belih strminah, v svežem gorskem zraku in kilometrih smučarskih prog? Apartmaji na smučišču vam omogočajo, da samo stopite iz apartmaja, si nadenete smuči in se že spuščate po dolgih belih strminah. Smučišče Golte je znano po dolgih urejenih smučarskih progah in čudoviti naravi, apartmaji na smučišču pa vas postavijo v center dogajanja, tako do prog ne boste potrebovali dolge vožnje z avtom. Na ta način se boste odpravili na smučanje, deskanje in odkrivanje drugih zimskih športov, brez nepotrebnega izgubljanja časa za prevoz od apartmaja do smučišča, saj boste z apartmaji na smučišču stacionirani praktično ob progah.

apartmaji na smučiščuZakaj obiskati smučišče Golte?
Smučišče Golte se nahaja v osrčju Savinjske doline na nadmorski višini med 1.280 in 1.576 metri, obsega pa kar 50 hektarov površine, zato lahko tam vsak najde primeren kotiček zase. Skupno obsega več kot 12 kilometrov urejenih smučarskih prog, ki omogočajo smučanje in deskanje po snegu. Te proge pa so različnih zahtevnosti, kar pomeni, da so primerne za ljudi najrazličnejših starosti in predhodnega smučarskega znanja ter izkušenj. Na smučišču deluje pet žičniških naprav, torej tri sedežnice in dve vlečnici, poleg tega pa še tekoči trak na otroškem poligonu. Smučišče Golte je torej primerno tudi za otroke, povsem konkretno je proga Morava tista, po kateri otroci pa tudi ostali začetniki navadno naredijo svoje prve smučarske zavoje. Smučišče Golte je prijazno za družine, saj ponuja proge za vse člane, od tistih najmlajših pa vse do najizkušenejših. Apartmaji na smučišču pa bodo celotni družin prihranili čas vožnje do smučišča, saj bodo nameščeni blizu samih prog in bodo lahko večji del dneva posvetili vožnji s smučami, ne pa z avtom. Najdaljša proga smučišča je Ročka, najenostavnejša pa Morava, na Golteh boste torej našli ogromno prog različnih zahtevnosti. Če jih želite odkriti kar največ, so apartmaji na smučišču pravi odgovor za vas, saj vam bodo omogočali bližino prog in svobodo lastnega načrtovanja dneva.

Kateri apartmaji na smučišču Golte so vredni obiska?
Smučišče Golte je torej primerno za obiskovalce različnih starosti in smučarskih izkušenj, zato je pomembno, da so tudi apartmaji na smučišču primerni različnim obiskovalcem. Za pare ali manjše družine je primeren apartma Planinski raj, v katerem sta dve spalnici. Prva vsebuje zakonsko posteljo, druga pa raztegljivo posteljo z dvema ležiščema. Planinski raj pa vključuje še kopalnico, ki je opremljena s tuš kabino ter opremljeno kuhinjo, ta vsebuje štedilnik, hladilnik, posodo in pribor, zato bo kuhanje obrokov enostavno. Prav tako pa ta apartma vsebuje še dnevno sobo z raztegljivim kavčem in televizorjem, kjer se lahko po napornem dnevu smučanja sprostite. Dodaten bonus tega apartmaja pa je majhen balkonček s stoli in mizo, kjer lahko ob jutranji kavi občudujete lep razgled in ne nadihate svežega zimskega zraka.apartmaji na smučiščuMalce večji je apartma Cvet planin, ki ima dve spalnici, eno z zakonsko posteljo, drugo pa z dvema ločenima posteljama. Poleg tega ima še dve dodatni ležišči na raztegljivem kavču, kar pomeni, da lahko sprejme več oseb. Cvet planin vsebuje še kopalnico s tuš kabino in dodatnim straniščem, dnevno sobo z jedilnico ter opremljeno kuhinjo, ki ima štedilnik, hladilnik, toaster, posodo in pribor. Enako kot pri Planinskem raju, je tudi v tem apartmaju balkon z mizo in stoli, na katerega se dostopa skozi panoramsko okno iz jedilnice.

Med največjimi apartmaji na smučišču pa je zagotovo apartma Planinski biser, ki s petimi spalnicami opraviči svoje ime. Dve izmed spalnic vsebujeta zakonsko posteljo, ena ima zakonsko dodatno in posteljo, dve sobi pa vsebujeta dve ločeni postelji. Tako je lahko Planinski dom namestitev za kar 11 ljudi, ali pa celo 13, če se izkoristita še dve dodatni ležišči na raztegljivem kavču. Ta apartma vključuje še opremljeno kuhinjo, dnevni prostor in tri kopalnice, ena izmed njih pa je opremljena s kopalno kadjo. Tudi Planinski biser ima svoj balkon z mizami in stoli, kjer lahko celotna druščina uživa v razgledu na dolino in okoliške vrhove.

Apartmaji na smučišču so dobra izbira
Za vse posameznike, ki si želijo dobrih smučarskih prog različnih težavnosti, so apartmaji na smučišču prava izbira, saj ponujajo neposredno bližino smučišča. Prav tako so ti apartmaji primerni za vse družine, ki si želijo nadeti smuči in se takoj začeti spuščati po belih strminah, brez dolge vožnje z avtom. Še ena dobra plat bivanja v apartmaju je ta, da vam dopušča vso svobodo pri organiziranju svojega dneva. Če želite dopoldansko smučanje malce podaljšati, vam je to omogočeno, saj si sami razporejate obroke in dnevne aktivnosti.

 

 

Zadnji prispevki