Beljenje sten na profesionalni način


Prej ali slej je treba v vsakem domu ponovno prepleskati stene. Barva sten se namreč sčasoma umaže in priporočljivo jo je na vsake toliko časa obnoviti. Pleskanje doma pa zna biti precej naporno opravilo, še posebej, če niste mojster pleskar. Vseeno se lahko tega podviga loti vsak, ki ima čas in voljo. Z natančnostjo lahko pričakujete profesionalno opravljeno delo. V nadaljevanju si preberite, kako se pripraviti na beljenje sten, da bodo rezultati najboljši.

beljenje sten

Priprava na pleskanje

Na beljenje sten se je treba ustrezno pripraviti. Pomembno je, da zaščitite tla in pohištvo. Vse tisto pohištvo, ki se sicer nahaja ob stenah premaknite na sredino prostora in ga zavarujte s polivinilom. Tako se izognete madežem, ki lahko hitro nastanejo.

Tudi prostor morate pripraviti na pleskanje. Vse slike, žeblje in podobno odstranite iz sten. Tako boste imeli prosto pot pleskanja. Prav tako pa s samolepilnim trakom zaščitite robove stene, da se podboji vrat in okvirji oken ne umažejo.

Začetek pleskanja

Preden se beljenje sten začne, morate pomesti vse pajčevine in prah, ki se je morda čez čas nabral na stenah. Vse luknje, razpoke in udrtine je potrebno popraviti, da bo nanašanje barve bolj enostavno. Prav tako pa je priporočljivo, da se staro barvo čimbolj odstrani. To zahteva kar nekaj časa, ampak razlika pri končanem pleskanju bo opazna.

Beljenje sten

Za barvanje sten obstajajo različni čopiči, valjčki in podobno. Glede na vaše želje izberite tiste pripomočke, ki vam najbolj ustrezajo in s katerimi najlažje barvate. Steno si razporedite na dele in barvajte iz zgoraj navzdol in iz ene strani proti drugi. Tega vrstnega reda se držite in predvsem ne hitite. Tako na koncu ne bo lis, ki so lahko precej opazne, še posebej pri barvnih stenah. Po končanem pleskanju, pustite stenam dovolj časa, da se dokončno posušijo. Z upoštevanjem teh osnovnih pravil, lahko zagotovo pričakujete res dobre rezultate.

Zadnji prispevki