Dobrodošli v SV Sloveniji, kjer vas čakajo dobre gostilne – Prekmurje


Osrednji del države, severovzhodne Slovenije, obiskovalci, ki se odpravijo proti zahodu, pogosto prezrejo, čeprav ponujajo veliko zanimivosti, tudi dobre gostilne Prekmurje. Če želite raziskati dlje od glavnih turističnih poti, ta regija ponuja številne dejavnosti na prostem in tri velika zgodovinska središča, kjer se lahko prosto sprehajate, obiščete razna gostišča in še več.

Dobre gostilne Prekmurje

Katere so glavne kulinarične znamenitosti v Prekmurju?

Prekmurje je znano po kmetovanju, je bogato posejano z njivami , čudovitimi žitnimi polji in vinogradi. Nekateri gojijo prašiče in krave, divjad ter celo gobe.
Prekmurje je v svetu kulinarike področje, kjer lahko svoj brbončice razvajate  saj je dobre gostilne Prekmurje eden bogatejših predelov  Slovenije.

V Prekmurju so številne domače kuharske dobrote povezane s številnimi šegami in navadami. Ena takšna navada so  koline, kjer se boste srečali s polnjeno svinjsko debelo črevo, polnjenim želodcem, žolco, ocvirke. Znani pa so tudi zaseka ali zábeu, prekmurska šunka, bujta repa in prekmurska gibanica.

Kje se lahko ustavite v Prekmurju in pojeste dober obed?

Dobre gostilne  Prekmurje – Gostilna Zeleni Gaj Moravske toplice

Popolnoma kuhana kota, solate in piščanec so najbolj okusne jedi. Mnogi mislijo, da v tej restavraciji lahko dobite okusno vino. Zaradi toplega vzdušja Gostilne Zeleni Gaj se obiskovalci počutijo sproščeno in se imajo lepo.

Številni recenzenti menijo, da je osebje dobro usposobljeno. Storitev na tem mestu je nekaj, kar lahko imenujemo čudovito. Ugodne cene so tisto, kar vedno znova privlači nove goste v njihov ambient. Pristno in domače se boste počutili pri njih.

Popolna kulinarična izkušnja, pravi praznik lokalnih izdelkov, dobro izbrana ekološka vina, prijazno postrežena in kuhana s strastjo, izgleda preprosto, vendar lahko čutite leta modrosti in znanja, ki teče skozi vaše srce, prijazno vzdušje in odličen zvočni posnetki!

Poleg tega je restavracija kot pred stotimi leti, hrano postrežejo na izviren način v starih, a odlično ohranjenih lončkih- zelo romantično. Si želite kaj boljšega? Obiščete dobre gostilne Prekmurje in ne bo vam žal.

Dobre gostilne – Prekmurje – Gostilna Pri Štorklji se prav tako nahaja v Moravskih Toplicah

V Družini Lovrenčec se že dolgo zavedajo pomena turizma in turistične ponudbe v domačem okolju. Pred 45 leti so bili eni izmed prvih nastanitvenih obratov. Da so del dobre gostilne Prekmurje pričajo številni gostje, ki se iz leta v leto vračajo v njihov ambient. Prav tako se nenehno posodabljajo in širijo njihove nastanitvene zmogljivosti.

Gostinski objekt je bil v sanjah dolgo načrtovan z prefinjenim okusom in ljubeznijo do naše dejavnosti. Izžareva domačnost, prijetnost, deluje sproščujoče in pomirjujoče, kjer se boste počutili vselej dobrodošli.

Gostinska ponudba je res pestra in krasi jo krasen, lično urejen gostinski objekt v domačem stilu, v katero sprejemajo lahko:

  • mala jedilnica 40 oseb
  • velika jedilnica 60 oseb
  • letna terasa 20 oseb

Ponujajo vrsto lokalnih dobrot imate tudi možnost seminarjev in predavanj, predvsem pa je tudi otrokom prijazno, saj so poskrbeli za igrala in zelenico.

Njihov moto je : » Pošten človek, ki je prišel kot gost v hišo, je vedno dobil malico. Tudi gosposko so postregli z jedjo in pijačo. Otroci so se iz širokega sveta vračali domov, v hišo k materi. Ob vsaki vrnitvi so želeli okusiti toplino krušne peči, tünke in kruha. Velika mera dobrote, gostoljubnosti, tankočutnosti in hvaležnosti je polnila kmečka srca.« Dobre gostilne Prekmurje imajo posebno noto vzdušja in okusa.

 

Dobre gostilne Prekmurje
Dobre gostilne Prekmurje

Dobre gostilne Prekmurje – Bunker

Če želite imeti res dober hamburger, je pravi kraj za vas Bunker v Murski Soboti. Notranjost vas bo res očarala in je posebna. Post apokaliptično. Ves čas igrajo zvoki klasičnega rocka.

Bunker ima velik izbor hamburgerjev. Klasične in nekatere posebne variante. Žemljice so začinjene z  lokalnimi specialitetami in bučnimi semeni. Ne smete izpustiti tudi njihove pijače. Poskusite pivo Bunker in verjamemo, da boste nad njim zelo presenečeni. Odličen bogat okus. Dobre gostilne Prekmurje lahko doživite tudi na tak poseben način. V Bunkerju.

Res boste uživali v celotnem obroku! Hrana je zelo okusna, sestavine so res sveže in polnega okusa. Osebje je zelo prijazno in z odličnim smislom za humor. Restavracija sama je res neverjetnega videza, zelo urbana in lahko samo gledate okraske, medtem ko čakate na hrano. Prav tako ni drago. Mesto priporočamo vsem! Dobre gostilne Prekmurje lahko doživite tudi na tak poseben način. V Bunkerju.

Dobre gostilne – Prekmurje – Gostilna Jelenov hram

Gostilna Jelenov hram v Bodoncih, je preprosta kmečka gostilna v Prekmurju, že na obronkih Goričkega. Od Murske Sobote so oddaljeni le 13 km. Gostilna stoji v kmečki vasi, kjer zemlja dobrih ljudi plačuje hvaležnost z dobrotami.

Ne bo vam žal, če boste delček svojega časa med njimi, ob mizah bogato obloženih z najboljšimi jedmi iz znane domače prekmurske kuhinje in ob kozarčku dobrega goričkega vina.

Dobre gostilne, Prekmurje –  Železen (Jelenov hram), se ponaša z več kot 100 -letno tradicijo. Kulinarična ponudba, ki vam jih ponujajo so tudi jedi iz divjačine.

Reka, ki se lenobno vije po širokih ravnicah. Bele štorklje, ki gnezdijo na dimnikih. Slikovite cerkve in edinstvena arhitektura. Bujni zeleni griči, obdani z vinogradi in mogočnimi gradovi, ki sedijo med njimi.  Odlični pokusi domače kulinarike in termalne vode za sprostitev in najbolj sočna slovenska sladica. Dobre gostilne Prekmurje v Sloveniji vam izrekajo toplo dobrodošlico!

Zadnji prispevki