Kako izbrati potovalni kovček – TOP 3 nasveti


Potovanja so z izjemo trenutnega obdobja epidemije del našega vsakdana, saj je zaradi dobre mreže letalskega prometa zelo enostavno obiskati skrite kotičke po vsem svetu. Z roko v roki s potovanji pa gredo tudi potovalni kovčki, ki nam potovanje lahko zelo olajšajo ali pa ga spremenijo v nočno moro. Da se boste s svojega prihodnjega potovanja vrnili s čim lepšimi spomini, vam ponujamo 3 nasvete, kako izbrati potovalni kovček, ki vam bo olajšal pot do končne destinacije.

Na kakšno potovanje se odpravljate?

Zavedati se morate, da na žalost ni univerzalnega pravila, kako izbrati potovalni kovček. Izbira je namreč v prvi vrsti odvisna od tega, na kakšno potovanje se odpravljate. Če se odločate za potovanje le do hotelskega kompleksa, iz katerega nameravate odhajati le na krajše dnevne izlete, morate biti pri izbiri potovalnega kovčka pozorni predvsem na to, da je kovček dovolj velik in iz kakovostnega materiala, ki bo dobro prenašal različne obremenitve med transportom.

Kako izbrati potovalni kovček

Če pa se odpravljate na aktivno popotovanje, na katerem nameravate obiskati več različnih destinacij, pa je vprašanje, kako izbrati potovalni kovček, vsekakor na mestu. Če se med potovanjem nameravate seliti, je zelo pomembno, da je vaš kovček funkcionalen. Dobro je, če je razdeljen na več prekatov, ali pa da ima različne žepe in predalčke, ki vam bodo olajšali pakiranje, poleg tega pa vam ne bo potrebno na vsaki destinaciji posebej razpakirati kovčka, saj boste do svojih stvari enostavno dostopali. Dodana vrednost potovalnega kovčka za vse tiste, ki si želijo aktivnega dopusta, je tudi ta, da je kovček nepremočljiv. Morda se na tem mestu to marsikomu zdi nepotreben dodatek, ki le zviša ceno novega kovčka, toda ko vas bo na potovanju nepričakovano ujela nevihta, vi pa se boste morali preseliti iz enega transportnega sredstva na drugega, boste zelo hvaležni, če vam ne bo dodatnih skrbi povzročalo varovanje kovčka pred dežjem.

Ali vam kovček omogoča enostavno premikanje?

Pri odgovoru na vprašanje, kako izbrati potovalni kovček, pa se ne smemo pozabiti še enega pomembnega kriterija. To je način premikanja kovčka. Dober potovalni kovček nam mora omogočati enostavno premikanje. Če veste, da boste veliko potovali, je zelo dobrodošlo, če se odločite za potovalni kovček z dvema setoma koles, še bolj priročni, zlasti za obiske letališč, pa so potovalni kovčki s štirimi seti koles. Pri tem, kako izbrati potovalni kovček, je namreč odločilnega pomena, da bo kovček služil vam in ne obratno. Zato vam tudi svetujemo, da pri izbiri dobro preizkusite premikanje kovčka, ki mora biti brezhibno tudi pri težjih obremenitvah kovčka.

Ne pozabite biti pozorni na notranjost kovčka

Ko se soočimo z vprašanjem, kako izbrati potovalni kovček, smo pogosto pozorni le na to, kako mora kovček izgledati od zunaj. Toda razlika med nekakovostnimi cenenimi in kakovostnimi kovčki, ki vam bodo še dolgo služili je dobro vidna v kakovosti notranjosti. Pri izbiri bodite pozorni na to iz kakšnega materiala je izdelana notranjost in predvsem ali so na kovčku všite kakovostne zadrge. Lep kovček s pokvarjeno zadrgo vam na drugem koncu sveta ne bo prav nič koristil, zato raje odštejte kak evro več za nov kovček in nato brezskrbno uživajte na zasluženem dopustu.

Zadnji prispevki