Koliko stane predelava kombija v avtodom?


Koliko stane predelava kombija v avtodomDivje in nekoliko nenavadno preživljanje počitnic je v zadnjih letih postal pravi hit. Na platformi YT kar mrgoli ljudi, ki so svoje potovanje po svobodnih počitnicah začeli s popolnoma preprostim vprašanjem: »koliko stane predelava kombija v avtodom?«. Danes pa nemoteno in brez večjega napora živijo svoje svobodne sanje. Si to želite tudi vi? Vas zanima koliko stane predelava kombija v avtodom? Prišli ste na pravo mesto, saj vam bomo v nadaljevanju tega članka pomagali ugotoviti prav to koliko denarja morate privarčevati, da si boste omogočili dolgotrajen in svoboden počitniški oddih.

Prva in najbolj pomembna odločitev pri predelavi svojega kombija v avtodom

Na vprašanje koliko stane predelava kombija v avtodom bomo lahko odgovorili šele, ko se bomo dokončno odločili za to kdo bo postopek dejansko izvajal. V Sloveniji imamo kar nekaj kakovostnih ponudnikov, ki dandanes že ponujajo storitve v smislu predelave kombija v avtodom. Velikokrat pa se, še posebej nadobudni lastniki, prenove lotijo popolnoma sami. Od te odločitve je v največji meri odvisna tudi končna cena celotne prenove vozila. Poglejmo si prednosti in slabosti ene ter druge:

  • Predelava vozila v lastni režiji: Ko se predelave lotevate v lastni režiji ste lahko cenovno veliko manj obremenjeni, saj dejanski potek predelave narekuje razpoložljivost sredstev za obnovo. Poleg tega boste v tem primeru plačali le za material, ne pa tudi za delo. Slabost v finančnem smislu pa se lahko pokaže takrat, ko postopka predelave ne znamo popolnoma izpeljati in je za to potrebno ponovno kupovanje delov. Poleg tega morate računati tudi na to, da boste veliko denarja zapravili za nakup novega orodja.
  • Predelava preko izvajalca: Predelava preko izkušenega proizvajalca ima lahko prednosti v časovni učinkovitosti, poleg tega ne boste potrebovali kupovati orodja in zapravljati nepotrebnega denarja za kilometrino. Prednost je seveda tudi profesionalna izvedba. Slabša stran je lahko nekoliko višja cena, saj bo vanjo všteto tudi delo.

Cena prenove je odvisna tudi od vzdrževanosti osnovnega kombija

V primeru, da se boste lotili popravila zelo starega kombija bo popravilo oz. kupovanje novih delov lahko stalo tudi več tisoč evrov. Koliko stane predelava kombija v avtodom je dejansko odvisna od stanja vzdrževanosti in stopnje opremljenosti trenutnega kombija. Pri novejših kombijih bo strošek nekoliko nižji, saj boste dodali le notranje ogrodje. V povprečju boste v primeru pripravila v lastni režiji za odkup starejšega vozila in njegovo temeljito popravilo lahko odšteli tudi od 7.000 eur naprej. Cena pa lahko seveda glede na vaše želje sega v nebo. Zavedajte se tega, da v večini primeru domače predelave starejših kombijev v avtodom ne boste prišli pod ceno 5.000 eur. Vse pa je seveda odvisno od vaše iznajdljivosti in veščin, ki jih imate.

Pri določenih ponudnikih, ki vam lahko opravijo predelavo kombija v avtodom, je cena nekoliko manj transparentna. Največkrat gre pri odgovarjanju na vprašanje koliko stane predelava kombija v avtodom, naletimo na problem, saj je prav vsak posamezen kombi zgodba zase. Prav zato ima večina ponudnikov zato na svoji spletni strani možnost za pošiljanje povpraševanja. Tega nato izvedejo po individualni poti tudi glede na to ali ste že kupili kombi, v kakšnem stanju je in predvsem kakšne so vaše želje.

 

Koliko stane predelava kombija v avtodom? Končne cene preprosto ni!

Kot smo že omenili je točno določevanje cene za predelavo kombija v avtodom skoraj tako velika uganka kot Pandorina skrinjica. Velikokrat se boste tako na začetku znašli v nekakšnem kaosu, saj se ne boste znali odločiti za to ali se postopka lotite sami ali pa ga zaupate strokovnjakom. Sami vam predlagamo, da se o ceni pozanimate pri več različnih ponudnikih. Glede na dobljene cenovne okvirje pa se nato odločate ali vam ti ustrezajo ali se bi prenove vseeno raje lotili sami.

Vsekakor je predelava kombija v avtodom odličen način preživljanja prostega časa, ki omogoča prav prijetno druženje. Verjemite ne bo vam žal!

 

 

Zadnji prispevki