Kruh brez kvasa je zdrava različica priljubljene pekovske jedi


Kruh brez kvasa je vse bolj priljubljen pekovskih izdelek, saj predstavlja zdravo in okusno različico kruha. Tovrsten kruh lahko kupite na policah številnih trgovin in pekarn, z malo spretnosti pa si ga lahko pripravite kar sami doma. Na spletu le poiščite najboljši recept za svoj okus in svoji družini privoščite edinstveno kulinarično razvajanje. Poleg dobrega okusa, je kruh brez kvasa tudi najbolj enostaven in hiter način priprave, ki se ga lahko poslužujete skoraj vsak dan. Za njegovo pripravo potrebujete le nekaj minut časa, vse ostalo delo pa nato opravi pečica. Ravno zato se a lahko brez težav lotijo tudi vsi tisti, ki nimajo veliko kuharskih izkušenj ali kulinarične žilice. Zamesite ga lahko iz katerekoli vrste moke, kadarkoli si to zaželite. Zato niti ne preseneča, da gre za eno najbolj priljubljenih oblik peke tega okusnega pekovskega izdelka.

kruh brez kvasa

Pripravite preprost kruh brez kvasa

Na spletu lahko zasledite številne recepte za pripravo kruha brez uporabe kvasa. Največ ljudi pa se zagotovo loti preprostega kruha, ki ne vzame veliko časa in energije. Ta predstavlja najboljšo idejo za peko domačega hlebčka čez teden, ko nam navadno zaradi vsakodnevnih obveznosti primanjkuje časa. Zanj boste potrebovali:

  • 3 skodelice moke,
  • žličko sode bikarbone,
  • ½ žličke soli,
  • žličko kisa in
  • skodelico mlačne vode.

V večjo skledo zmešajte moko, sol in sodo bikarbono. V naslednjem koraku sredini naredite luknjo in vanjo zlijte vodo ter kis. Nato vse skupaj dobro premešate in pregnetete, dokler ne nastane majhen hlebček. Tega nato poljubno oblikujete in postavite na pekač. Pečico predhodno segrejete na 180 stopinj Celzija in kruh pečete približno pol ure. Ko je peka končana, štručko vzamete iz pečice in za nadaljnje pol ure zavijete v kuhinjsko krpo. Po tem je kruh pripravljen za uživanje – postrežete ga lahko za zajtrk, ob kosilu ali pa si popestrite večerjo.

Na spletu vas čaka še kopica drugih receptov – le izberite tistega, ki vam je najbolj všeč.

Zadnji prispevki