Kateri so najboljši nizki pohodni čevlji za vas


Se odpravljate novim doživetjem naproti? Radi hodite? V tem času so za to najboljši nizki pohodni čevlji. S pravo izbiro vas noge sploh ne bodo bolele in korak k doživetjem bo kar se da lahak. Načrtovan ali pa ne, daljši sprehod v naravi je pravo doživetje. In tu brez ustrezne obutve ne gre. Poleg, seveda, priročnega nahrbtnika, v katerem ne smejo manjkati osvežujoč napitek, manjši prigrizek in nekaj sanitetnega materiala za prvo pomoč. Tudi ustrezna oblačila so nadvse priporočljiva. Lepo vreme pa je samo še večja spodbuda. Na daljši sprehod ali kar pohod je lepo iti v družbi. Za notranje zadovoljstvo pa je včasih dobro iti tudi sam. V tem primeru naj bo v priročnem nahrbtniku tudi mobilni telefon. Bližnjim pa vseeno omenimo našo namero. Tako vemo, da se včasih lahko zgodi tudi kaj nepredvidenega.

Najboljši nizki pohodni čevlji

Nujno: podplat, ki ne drsi!

Predvsem pa ne precenjujmo naših fizičnih sposobnosti. V takem primeru nam tudi najboljši nizki pohodni čevlji ne bodo v korist. In kako vemo, kateri so za nas najboljši. Tako kot smo ljudje unikati, tako obstaja na trgu tisoč in en par nizkih pohodnih čevljev. Eno je skupno vsem. Imeti morajo podplat, ki ne drsi. To je prvi in osnovni pogoj. Vse ostalo prilagajajmo svojim potrebam. Najslabši nakup je, če kupimo nizke pohodne čevlje slovite blagovne znamke za velik denar. Ali pa neko nizkocenovno obutev, ki so nam jo svetovali znanci. Mi smo edinstveni. In tako tudi naše telo. Noge ga pa nosijo. Za to potrebujejo ustrezno obutev. Samo mi poznamo naše noge. Tako izberemo nizke pohodne čevlje, ki se prilegajo samo našim nogam. Za nakup si vzamemo dovolj časa, da jih najdemo. Tu nakup preko spleta niti ni najbolj priporočljiv. Izjemoma, če smo stare pohodne čevlje že obrabili in vemo, da potrebujemo nove točno take.

Najboljši nizki pohodni čevlji morajo imeti prožen nedrseč podplat, ki nas bo obvaroval zdrsov. Vložek v čevlju mora biti zračen in odporen na potenje. Tu marsikomu pomagajo tudi ustrezne nogavice. Sama obutev naj bo zračna, a hkrati vodoodporna. Videz samih čevljev niti ni tako pomemben. Vseeno pa je v lepih in še udobnih pohodnih čevljih lepo hoditi naokoli. Morajo pa se povsem prilegati naši nogi. V nasprotnem primeru se naše doživetje lahko konča vse prej kot veselo. Ob nakupu novih nizkih pohodnih čevljev se nikar ne spuščajmo takoj na daljšo pot. Prej jih malo ponosimo na krajših razdaljah. Tako bomo popolnoma pripravljeni za večje doživetje oziroma daljšo pohodniško pot. Pot izberemo glede na naše fizične sposobnosti in jo prilagodimo željam. Na daljšo pot se odpravimo z načrtom in dobro organizirani. Le tako nam bo podvig uspel. Nikakor pa se na daljše poti ne odpravljajmo brezglavo. To nas lahko drago stane. Pa ne v smislu denarja.

Če greste v gore, izberite višje čevlje

Za obisk visokogorja pa niso najboljši nizki pohodni čevlji. V visokih gorah je pomemben vsak korak. In samo en nepreviden nas lahko pripelje v zelo nevarno stanje. V primeru, da smo izkušeni gorniki in imamo dobro utrjene gležnje, gre lahko tudi z nizkimi pohodnimi čevlji. Prav tako so nizki pohodni čevlji primerni za gorski tek. To pa tekači te vrste tako vedo. Plezanje v stene in ferate je prav tako veliko bolj udobno v nizkih pohodnih čevljih. Vendar je pri tem potrebna zelo velika pazljivost. Prav primerna obutev in seveda oprema sta zelo pomembna. Da o izkušnjah sploh ne zgubljamo besed.

Nakup nizkih pohodnih čevljev je mogoč v vseh prodajalnah s športno opremo. Te pa se nahajajo v vsakem malo večjem kraju v Sloveniji. Obstajajo pa tudi specializirane prodajalne s pohodno obutvijo in potem še z vso ostalo opremo za pohodništvo. V teh prodajalnah so zaposleni strokovnjaki, ki vam bodo znali svetovati kakšni so najboljši nizki pohodni čevlji za vaša doživetja.

Zadnji prispevki