S kolesom po Evropi – nepozabno doživetje za vse ljubitelje kolesarstva


Kolesarjenje je v zadnjem obdobju zelo priljubljeno med športnimi navdušenci, če ste med njimi tudi vi, zakaj se ne bi odpravili na malo daljše potepanje, mogoče s kolesom po Evropi. Kolesarjenje blagodejno vpliva na telesno in duševno zdravje, saj krepi v prvi vrsti moč, vzdržljivost in tudi gibljivost. Hkrati pa gre za razmeroma varno športno aktivnost glede na to, da poteka skupaj z drugimi prevoznimi sredstvi v prometu. Kolesarjenje je vrsta rekreacije, ki je primerna za vse starosti in različno fizično pripravljenost, saj lahko vsak prilagodi dolžino in hitrost prevožene poti svojim zmožnostim.

s kolesom po evropi

S kolesom po Evropi je kolesarski dopust za telo in dušo
Tisti res pravi kolesarski navdušenci, ki se večkrat tedensko usedejo na kolo in prevozijo nekaj deset kilometrov v toplejšem delu leta, kolo z veseljem vzamejo s seboj tudi na dopust. Ne glede na to, ali dopust preživljajo ob morju ali v hribih, kolo je njihov sopotnik, na katerega se usedejo in spoznavajo nove kraje in uživajo ob čudovitih razgledih. Ste kdaj pomislili, da bi si privoščili dopust in šli kar s kolesom po Evropi, kot glavnim prevoznim sredstvom ter spoznali različne kraje, pokrajine in mesta? Če ste, potem naj vam kar takoj povemo, da je doživljanje novih lokacij, kultur in vsega kar pride poleg, povsem drugačno s kolesom. Pa ne samo zaradi naporov, ki jih boste vložili v poganjanje pedalov, da boste prišli iz ene točke do druge, ampak tudi zaradi vremena, ki vam je lahko naklonjeno vse dni vašega popotovanja, ali pa tudi ne in se boste morali odločiti za druge vrste prevoz, da se boste sploh premaknili na drugo lokacijo. Nekaj posebnega so tudi vse priprave na popotovanje s kolesom po Evropi.

Nasveti za potovanje s kolesom po Evropi
• Na prvem mestu je zagotovo fizična priprava, če ste si danes kupili kolo, se jutri nikar ne odpeljite na večtedensko popotovanje s kolesom, ker vas bo vse skupaj minilo že po nekaj deset kilometrih. Fizično in tudi psihično se pripravite na pot, ki ste si jo zadali, pripravljeni morate biti tako rekoč na čisto vse; slabo vreme, predrte zračnice, bolečine v mišicah, sončne opekline itd.
• Okvirno začrtana pot, kje boste začeli svoje popotovanje, koliko kilometrov boste prevozili dnevno, kje boste spali, katere znamenitosti si boste ogledali, katere dokumente potrebujete za obisk določene države, greste sami, v paru ali skupini itd.
• Potovalno kolo z rezervno opremo in vsemi potrebnimi pripomočki, ki vam bodo v pomoč pri morebitnih okvarah, da se boste popravila lahko lotili kar sami. Seveda je dobro biti opremljen z nekaj znanja, kako se sploh lotiti popravila. Znanje pa zagotovo imate, če se že več let uživate v kolesarskih dogodivščinah. Nikar ne pozabite na ključavnico za kolo, da ne boste nekega dne ostali na drugem koncu Evrope kar brez kolesa.
• Kolesarska oprema za na pot, ki naj vsebuje oblačila za vse vremenske razmere in priložnosti, spodnje perilo, čelado, kapo, sončna očala, repelent proti komarjem, sončno kremo, mini komplet prve pomoči, toaletne pripomočke …

s kolesom po evropi
• V primeru, da ste se odločili, da greste s kolesom po Evropi in boste spali v šotoru, potem potrebujete tudi šotor in spalno opremo.
• Nikar ne pozabite na zemljevid, telefon in polnilnik telefona. Polagamo vam na srce, da se ne zanašate samo na zemljevid na telefonu, ker nikoli ne veste, kdaj in kje vam zmanjka baterije ali signala in takrat bo prišel prav zemljevid in načrt potovanja.
• Osebne dokumente in evropsko zdravstveno kartico ter vse druge potrebne dokumente, ki jih potrebujete za obisk izbrane države. Nikar ne pozabite niti na tiskana dokazila o rezervaciji vozovnic in prenočišč, da ne bi slučajno zmanjkalo prostora prav za vas.
• Nikar pa ne pozabite niti na dobro voljo, vztrajnost in željo po novih doživetjih, saj bo prav zaradi teh stvari popotovanje s kolesom po Evropi vse skupaj postala nepozabna dogodivščina.

Pa srečno s kolesom po Evropi.

Zadnji prispevki