Turistične kmetije Logarska dolina


Turistične kmetije v Logarski dolini so lepa izbira, če bi se radi odpočili in sprostili stran od mestnega vrveža. Logarska dolina slovi po naravnih znamenitostih, ki privabljajo ljubitelje narave, tako lahko na turističnih kmetijah v Logarski dolini obiskovalci doživijo harmonijo med naravo in človekom. V tem članku smo vam pripravili nekaj izjemno čudovitih predlogov za obisk vsaj ene turistične kmetije. Logarka dolina vam nudi veliko možnosti.

 

Turistične kmetije Logarska dolina –  Govc-Vršnik

 

Kmetija se nahaja v alpski dolini v krajinskem parku Robanov Kot, obdana z visokimi apnenčastimi gorami s čudovitim razgledom na Savinjske Alpe.

V tem čudovitem naravnem svetu lahko najdete turistično kmetijo Govc-Vršnik, ki poleg čudovitih razgledov in lokalne kulinarike ponuja namestitev v desetih dvoposteljnih sobah in 3-posteljnih sobah, ki nudijo prijetno bivanje.

Prostori v Govc-Vršniku ponujajo poleg nastanitve tudi prostor za druženje, praznovanje in izvedbo manjših seminarjev in delavnic.

Za vse, ki hrepenite po miru in tišini, je pravi kraj Robanov Kot. Odpočijte si na turistični kmetiji G

ovc-Vršnik in raziščite sprehode ter pohodite Robanov kot, Logarsko dolino, Potočko zijalko, Snežno jamo in goro Ojstrico.

 

Obisk turistične kmetije, Logarska dolina – Matk

 

Kmetija Matk se nahaja na nadmorski višini 1165 m. Ponujajo domače jedi in sobe po ugodni ceni. Turistična kmetija Matk ima popolnoma opremljene sobe z lastno kopalnico, posteljnino in brisačami. Za vse goste je na voljo tudi zasebno parkirišče.

Uživali boste lahko v domačih jedeh, svež gorski zrak pa vas bo sprostil. Otroci bodo lahko preživeli čas z živalmi na kmetiji, območje Turistične kmetije Matk pa lahko raziščete s kolesom ali peš.

Nismo še končali z izbiro najboljše turistične kmetije. Logarska dolina ponuja še veliko več.

 

Turistična kmetija Lenar

 

Leži v osrčju Logarske doline, ki slovi kot ena najlepših alpskih dolin na svetu. Sama Logarska dolina je najbolj obiskan del okraja Solčava, ki je leta 2009 prejel prestižno nagrado, in sicer “Evropska destinacija odličnosti”.

Lokacija turistične kmetije Logarska dolina – Lenar je izjemno izhodišče za pohodništvo, plezanje po okoliških gorah, pa tudi pohodništvo, tek in kolesarjenje po Logarski dolini. Namestitev je na voljo v zgornji hiši (4 sobe in 1 apartma) in hiši Jerca (2 sobi in 2 apartmaja).

Turistične kmetije Logarska dolina
Turistične kmetije Logarska dolina

 

Obisk turistične kmetije Logarska dolina – Juvanija

 

Turistična kmetija Juvanija je obdana s travniki in Alpami v bližini ene najlepših dolin Logarske doline. Ponujajo 4 sobe in domače izdelke z mesom, mlečnimi izdelki in zelenjavo.

V bližini Turistične kmetije Juvanija je smučišče, če imate raje hladnejše letne čase je obisk te turistične kmetije – Logarska dolina lahko čudovito športno doživetje. V poletnem času pa si lahko privoščite tek po 15 km dolgi tekaški progi. Poleti boste v Logarski dolini lahko pešačili ali vozili kolo.

Turistična kmetija Perk se nahaja visoko nad Logarsko dolino z vsemi okoliškimi gorami na dosegu roke.

 

Turistična kmetija Perk

 

Vam ponuja prenočišča in odlične lokalne specialitete, kot so polnjeni prašičji želodec, solčavski “sirnek”, lokalni cmoki in številne druge specialitete ter domači gorski čaj in sokovi.

Na turistični kmetiji se lahko seznanite tudi z življenjem na kmetiji – gostitelji vam bodo z veseljem predstavili delo na kmetiji, lahko vam bodo pokazali nekaj kulinaričnih skrivnosti in vam predstavili svet zeliščarstva.

Kmetija Perk je odlično izhodišče za plezanje po bližnjih gorah, spoznavanje čudovite turistične kmetije Logarske doline in okolice. Adrenalinske dogodivščine lahko preizkusite tudi v brzicah reke Savinje.

Pobegnite iz mestnega vrveža in preprosto uživajte v spokojnosti narave, to vse vam nudijo turistične kmetije. Logarska dolina je raj za umiritev, sprostitev in pustolovko doživetje

 

 

Zadnji prispevki